4 FÖRDELAR MED ATT GÅ EN YH-UTBILDNING

TANKAR & REFLEKTIONER, VARDAGLIGT

1. LIA (lärande i arbetslivet). Praktiken är en stor fördel med en YH-utbildning. 1/3 av min utbildning är praktik. Det innebär att man får komma ut och praktiskt testa dem saker som du har lärt dig i skolan.

2. Efterfrågade yrkesroller på arbetsmarknaden. Yrkeshögskolorna ansöker om att få starta sina utbildningar vart annat år, vilket gör att dem är anpassade efter arbetsmarknaden och allt innehåll i kurserna man läser är uppdaterat och väldigt relevant. Dem får inte starta utbildningar om det inte finns en efterfrågan av den yrkesrollen på arbetsmarknaden, så när du tar din examen finns det många företag som står med öppna armar och bara väntar.

3. Utbildningarna är lagom långa. Min utbildning är 1,5 år, vilket jag anser vara perfekt, jag som person föredrar 1,5 år istället för 4 år på Universitetet, utan någon vidare ”garanti” för jobb efter den långa utbildningen.

4. Nätverk! Man knyter många nya och viktiga kontakter. Alla i min klass har ju en bakgrund inom olika branscher vilket gör att man kanske har en kontakt som man kan dela till någon i sin klass som kan leda till något värdefullt för den personen. Våra föreläsare och gästföreläsare är öppna för att vi ska nätverka med dem. Skolan i sig har ett stort nätverk av företag och personer som kan leda dig till ditt drömjobb.

cornelia-granslatt-1

cornelia-granslatt-nackademin-2

cornelia-granslatt-nackademin

Annonser

7 reaktioner på ”4 FÖRDELAR MED ATT GÅ EN YH-UTBILDNING

   1. Ja en del av mina arbetsuppgifter var sociala medier 🙂
    Jag har inte bestämt mig än, vi har två LIA-perioder, en på 8 veckor och en på 12.
    Är lite sugen på att göra min första praktik i NYC. Men får se vad som händer längre fram 😉

    Gilla

  1. Hej Clara, kul att du gillar inlägget! Ett tips är att kolla vilka utbildningar som startar den terminen som du tänkt börja plugga, för det är inte säkert att utbildningarna ser likadana ut som föregående år, då Yrkeshögskolorna måste ansöka om att få starta utbildningen vartannat år.
   Lycka till! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s