5 SUPERTIPS PÅ HUR MAN BYGGER SITT PERSONLIGA VARUMÄRKE

KOMMUNIKATION & SOCIALA MEDIER, TANKAR & REFLEKTIONER

Enligt min åsikt så tycker jag att alla borde tänka på sitt personliga varumärke. Innan jag började denna utbildning så visste jag inte vad begreppet ”personligt varumärke” innebar. När vår kära kursledare Linn (aka DangerousDolly på Twitter), presenterade vår andra kurs så var ett av målen att vi skulle ‘bygga och jobba med våra personliga varumärken‘.

Den första tanken som dök upp i mitt huvud var att jag tänkte att vi kanske skulle starta egna företag. Men efter att ha samlat mina tankar så funderade jag över en mening som vi lärt oss i första kursen som lyder ”varumärke är vad människor tycker”. -AHA! Då måste ju ett personligt varumärke vara vad människor tycker om en person. Så för att få lite koll på vad andra tycker om en, vad man tror att folk tycker om en och vad man själv vill att folk ska tycka om en, kommer här 5 supertips på hur man kan börja (enligt mig, mina tips, mina åsikter, hehe).

  1. Googla dig själv! Vad är det som kommer upp egentligen? Sammanfatta sökresultatet och fundera över hur du uppfattar ‘den personen’ du just googlat fram.
  2. Se över dina sociala medier. Vilka kanaler använder du, vilket innehåll publicerar du, vad är ditt syfte och för vem publicerar du?
  3. Städa upp i dina kanaler. När du funderat ut svaret på ovanstående punkt så kanske det finns vissa kanaler du kanske borde ta bort, som du inte är lika aktiv på som på andra. Se även över ditt redan befintliga innehåll så att det är relevant för ditt syfte.
  4. Skaffa dig ett digitalt nav. Ett digitalt nav är en kanal som du själv ‘äger’, det vill säga en hemsida, blogg eller app. Där kan du publicera ditt innehåll och ha som en central punkt för ditt content. Mitt tips är en WordPress-sida.
  5. Sprid ditt innehåll där din målgrupp är. Att försöka länka och dela saker där din målgrupp inte finns är totalt värdelöst. Din målgrupp finns där era gemensamma intressen möts! 

Japp, den här typen av ansiktsuttryck har jag haft många gånger under denna kurs för att klura ut vad detta begrepp verkligen innebär.

DSC04340

DSC04341

DSC04336

DSC04338

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s