BOOSTA DIG INFÖR ÅRETS MÖRKASTE PERIOD! HÄR ÄR 5 TIPS! 

VARDAGLIGT

Min höst och vinter kommer att bestå av mycket plugg- tentor, grupparbeten, inlämningar och sen lite extrajobb på det. Och för att inte glömma bort mitt sociala liv som man gärna vill hinna med också. Denna mörka period som är påväg är inte riktigt då jag är som starkast varken mentalt eller fysiskt. Jag är oftast tröttare i både kroppen och i huvudet när dagarna för det mesta består av mörker. MEN jag har såklart en lösning på detta! Här kommer några tips på hur man klarar årets tuffaste period.

1. Boosta immunförsvaret. Jag älskar juicer i alla dess former, ju grönare desto bättre. Jag har en råsaftcentrifug som är min bästa vän, i perioder. Tänk på att använda så ‘blöta’ frukter och grönsaker för att få ut så mycket juice som möjligt. För att boosta din juice, eller varför inte smoothie, så kan du addera spirulina, vetegräs eller någon annan härlig grön blandning av nyttigheter. Här kommer en lista på frukt och grönt som är bra att göra juicer på. (Ladda frysen med is så att du kan slänga i några bitar i din juice).

Apelsiner
Clementiner
Äpplen
Morötter
Rödbetor
Grapefrukt
Vindruvor
Gurka
Selleri
Broccoli
Spenat
Ingefära
Lime
Citron
Melon
Grönkål

2. Ät vitaminer. Lägg till en dos med D och C-vitamin till din dagliga frukostrutin. C-vitamin finns som brustablett och D-vitamin finns i tablettform. Börja redan nu!

3. Träna! Själv är jag sämst på att ta mig till gymmet. Jag är en riktig ‘periodare’ när det kommer till träning, men under vintern är det viktigt för mig att träna då jag kan bli lite ‘deppig’ av mörkret. Och, om ni inte redan visste det, träning kan lindra depression och ångest för att träning har samma effekt som att äta antidepressiva, och med det menar jag att signalsubstanserna serotonin och noradrenalin, som finns i antidepressiva, ökar i hjärnan när hjärtat pumpar hårdare som det gör vid träning, vilket gör att det fungerar som ‘medicin’ mot depp och ångest.

4. Ljus! Tänd ljus hemma på morgonen och kvällen när mörkret faller. Dra upp gardinerna under dagen när det fortfarande är dagsljus så att du får D-vitamin. Ännu bättre är att ta vara på dagens ljusa timmar utomhus, gå promenader i solen, samla på dig så mycket D-vitamin du bara kan!

5. Gör saker som får dig att må bra. Bara för att alla uteserveringar stänger behöver du inte klappa ihop ditt liv för att gömma dig under en sten tills i maj när värmen är tillbaka. Ha roliga saker inplanerade efter jobbet eller skolan. Sätt upp egna mål för veckan och se till att göra roliga aktiviteter som ger dig energi och glädje.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s