VAD GÖR DU FÖR ANDRA? #GeBortTillSport #GeBortTillSportNackademin

VARDAGLIGT

God morgon alla vardagshjältar!

Jag sitter och dricker mitt morgonkaffe och kollar på Nyhetsmorgon, där dem just nu pratar om #GeBortTillSport som är en insamling av sport och idrottsutrustning till skolor och föreningar som vill göra det möjligt för alla barn att kunna idrotta. Det är ett helt fantastiskt initiativ!

Jag har två lillebröder och när vi var små så gick vi alla på olika sporter och aktiviteter, och när man är barn så växer man ju så det knakar, så varje säsong så var det ju dags för ny utrustning. Jag vet inte hur många par fotbollsskor vi hade i vår källare. Skor för gräs, grus, inomhus… ja alla möjliga olika varianter och storlekar. Även skridskor, hjälmar, hockeyklubbor, skydd, inlines, innebandyklubbor och fotbollar, ja listan kan göras lång.

Idag sportar jag inte längre, har spelat innebandy stora delar av mitt liv så jag har samlat på mig en hel del prylar, men som jag inte längre behöver. Så i eftermiddag ska jag upp på min vind och rensa ut allt som kan komma till användning för någon annan.

Imorgon kommer #GeBortTillSport till Stockholm, dem kommer att stå ute på Blasieholmen utanför Nationalmuseum. Så jag uppmanar alla som kan att ge ett bidrag!

Såhär skriver Folkspel på sin hemsida:

”Fredag den 9 oktober har #geborttillsport hunnit ner till Stockholm. Utanför Nationalmuséet finns Folkspel och Sätra SK på plats tillsammans med tennislegendaren Jonas Björkman.

Samla ihop alla sportprylar du inte använder och kom förbi! Vi är på plats hela dagen från 07.15–19.00.

Temat för dagen är Curling och Hockey, men självkart är du välkommen att lämna in alla typer av idrottstillbehör denna dag.

Har du inte möjlighet att stötta på plats finna alltid auktionen där du kan bli den lycklige ägaren till ett av Jonas Björkmans använda racket eller curlinglektioner med Anette Norberg.

Utdelning

Lördag och söndag den 17-18 oktober kommer allt som samlats in under dagen i Stockholm att delas ut till de som behöver det mest. Utdelningen sker på Sätra SK:s klubbhus på: Björksätravägen 75,
127 36 SKÄRHOLMEN mellan kl 10 och 16.”

Vi är två studenter, Cornelia Granslätt och Malin Niklasson, som läser till Marknadskommunikatörer inom Sociala Medier på Nackademin. Vi vill vara med och hjälpa till i insamlingen av sport- och idrottsutrustning i kampanjen #GeBortTillSport. Eftersom att insamlingen i Stockholm bara sker under en dag och är på en plats som inte är så central för alla (Blasieholmen, utanför Nationalmuseum, 07.15-19.00) så har vi tagit ett eget initiativ. Vi kommer att finnas på plats i vår skola, Nackademin, under lunchtid imorgon fredag 9/10 mellan 11.45-13.00, för att samla in så mycket sportutrustning som möjligt. Vi uppmanar alla klasser på Nackademin att med ett bidrag till skolan imorgon. Vi kommer att finnas i rummet utanför ingången till receptionen. Temat för insamlingen i Stockholm är curling och hockey, men självklart är alla bidrag mer än välkomna! Kom igen nu Nackademin, nu kör vi! Använd gärna vår hashtag #GeBortTillSportNackademin !

Global-folkspel-om_folkspel-geborttillsport-FS15-474_930x370

Annonser

En reaktion på ”VAD GÖR DU FÖR ANDRA? #GeBortTillSport #GeBortTillSportNackademin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s