KÄNSLOR 

VARDAGLIGT

Hej på er! Har ni haft en bra dag?

Min har varit sådär. Egentligen har det inte varit något fel på själva dagen eller vad den innehållit. Utan det är mina känslor jag haft idag. Men jag kan liksom inte riktigt förklara vad det är som inte känns bra. De senaste veckorna har jag varit helt slut. Det är tur att jag inte är ledig flera dagar i rad för då hade jag sovit oavbrutet, helt utan problem. 

Jag förstår inte varför jag är så trött även fast att jag sover. Det är något som inte stämmer. Ni vet när man får en konstig känsla eller bara vet av signalerna som ens kropp ger en, att något känns annorlunda. 

Jag ska till min husläkare nästa vecka och ta lite blodprover för att se om jag kanske har brist på något som kroppen gärna vill ha. 

Nog om känslor och tråkigheter. Imorgon innan jobbet ska jag klippa mig. Sånt är alltid nervöst tycker jag. Ska dock bara klippa till mina toppar och sedan klippa lite ”lugg”, så det ska nog inte vara så mycket som kan gå fel. 

  

Annonser

En reaktion på ”KÄNSLOR 

 1. För ca 20 år sedan så var jag ”oändligt” trött – men kom själv på att jag hade akut magnesiumbrist – och sen gick det över.

  Men att fråga doktorn om det – är nog ingen bra idé – därför att;

  Dom flesta läkare tror – efter att ha sett ett blodvärde på patientens magnesiumhalt – att ett OK blodvärde är detsamma som OK värde i Kroppen i övrigt. Men ett blodvärde säger som princip INGENTING om magnesiumspegeln i kroppen som sådan – därför att i blodet finns bara någon procent (= ca 0,3 g) av kroppens magnesium.

  Ett utmärkt bra exempel på uppmätta normala värden av magnesium i blodet – och hur det ej alls speglar magnesiumhalten i kroppscellerna – finns här.

  En vuxen människokropp innehåller 20–28 g = ca 2 msk magnesium och av detta finns hela 99 procent i cellerna. Av kroppens totala Mg-innehåll återfinns ca 60 % i skelettet, där huvuddelen finns inne i bencellerna. Av återstående ca 40 % finns ca 20 % i muskelcellerna och ca 20% i övriga mjukdelar.

  Bra information om effekterna av magnesiumbrist, lämplig dagsdos av kosttillskott, bot för sjukdomar m m finns t ex här.

  Så för att få reda på kroppens VERKLIGA magnesiumhalt – så måste t ex en muskelanalys eller håranalys av magnesium-halten göras. Detta därför att blodvärdet kan se bra ut – trots att magnesiumhalten i kroppscellerna är på tok för lågt.

  Ifall magnesiumhalten i blodet ej skulle vara något sånär normal – så skulle det vara åt hållet en ”katastrof” för Kroppen. Blodet kan vare sig ta upp, lagra eller avge det blodet är gjort för med någon reda – ifall magnesiumhalten i blodet ej är något sånär normal. Magnesium ingår i ca 300 biologiska processer i Kroppens celler = ca 13 miljarder kroppsceller och ca 100 miljarder hjärnceller.

  Därför ser Kroppen till att i första hand förse blodet med tillräckligt med magnesium – genom att minska magnesium-halten i Kroppen i övrigt – när magnesiummängden i kosten ej räcker till. Det gör den ej i dags dato – oavsett vilket kosthåll Wi tillämpar.

  Detta därför att volymen gröda per areal är idag ca fem gånger större än för ca 100 år sedan – och åkermarken kan bara släppa ifrån sig en viss mängd av t ex basmineralen magnesium.

  För ca 100 år sedan så fick Wi i Oss ca 1200 mg biologiskt magnesium via kosten per dag – och idag är den nivån mindre än 200 mg. Så dagsbehovet av kosttillskott av magnesium ligger på minst det dubbla = 400-500 mg magnesium. Det är enkel matematik.

  Det tar 3-6 månader att återställa en för låg magnesiumhalt i kroppscellerna – med ett kosttillskott av 400-500 mg magnesium per dag. Men det gäller att välja rätt sorts kosttillskott – därför att att det finns kosttillskott av magnesium som Kroppen ej alls kan ta till sig. En bra sammanställning av vilka kosttillskott som är bra och ej alls bra finns t ex här.

  Själv använder jag sedan 1996 dagligen 4-5 dl (= 400-500 mg magnesium) flytande magnesium = i vatten joniserat magnesium i form av Donat Mg – som jag pyttsar i mig pö om pö i anslutning till måltider under dagen.

  Pö om pö därför att Kroppen är predestinerad för att ta upp magnesium under hela dagen – och ej som en stor dos en gång = det mesta av intaget försvinner då ur Kroppen via urin och avföring.

  Så tala om att Kroppen längtar efter mer av basmineralen magnesium – ifall Wi ej tillför det som kosttillskott.

  Mera om detta på min blogg här.

  Krya på Dig !

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s