FRUKOSTTIPS

VARDAGLIGT

Hej på er! Det har varit lite tyst från mig några dagar. Jag har jobbat och levt livet. Ni vet, sånt måste man också hinna med, livet.

I morse vaknade jag av kramper i magen, ett dunkande huvud och svullen nacke… Imorgon ska jag iväg till läkaren för att förhoppningsvis få hjälp med vad det är min kropp lider av.

Jag är ingen flitig hjälte i köket så det blir oftast inte hushållslagad mat hos mig. Vilket innebär att det var ett tag sedan jag var och handlade, vilket resulterar i att frukosten nu var slut, haha. Jag brukar äta kokt ägg, kvarg med keso och nötter eller knäckebröd med pålägg till frulle. Nu fanns inget av detta hemma och jag hade ingen lust att gå till Coop här i Hjorthagen då det är den absolut sämsta matvarubutiken i hela Stockholm. Jag känner sådan avsky mot den affären. Finns liksom inga råvaror att köpa där, förfärligt.

Jaja. Jag kikade vad jag hade hemma och kom fram till att jag kunde få ihop scones, så så vart det!

Busenkelt! För 4 stycken små scones:

  • 2 dl mjöl
  • 1 dl mjölk
  • 25 gram smör
  • 1 krm salt
  • 1 tesked bakpulver

Blanda allt förutom mjölken i en bunke och jobba ut smöret i mjölblandningen. Häll i mjölk, dega runt. Klutta sedan ut 4 degklumpar på ett bakplåtspapper. Smeta ut dem lite med en gaffel och nagga. 10 minuter i 250 grader , klaaaaart!

scones1scones3tomatplantapaprikaplantapaprikaplanta2

Skördade paprika, tomater och timjan från mina plantor som pålägg. Så lyxigt med egen ”trädgård”. 

scones7scones9

Tadaaaaaa! 

frukost

Vad tycker ni om min nya bricka förresten? Den är lite djungelinspirerad med nån fågelsort på. Så fin, från H&M. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s