Utbildning, examen och nytt jobb!

KOMMUNIKATION & SOCIALA MEDIER, VARDAGLIGT

-”Aha vad pluggar du?”.
-”Jag ska bli marknadskommunikatör inom sociala medier”.
-”Eehhh aha, vad är det? Typ Instagram och så eller? Känns ju rätt i tiden”.

I början av min utbildning hade jag en bild av vad utbildningen skulle innehålla och vad jag skulle lära mig. Det blev som jag tänkt mig men ändå inte alls. När jag här om dagen städade bland ”viktiga papper” i en låda som sedan länge svämmat över, hittade jag en lapp med två frågor som vi uppmanades att svara på precis i början av vår utbildning.

Fråga 1: Vad kan jag om ett år? Svar: Förhoppningsvis mycket om sociala medier, marknadsföring och projektledning. Vill vara ett proffs på kommunikation!

Fråga 2: Vad arbetar jag med om två år? Svar: Jag funderar på att starta eget, men vill jobba på en byrå innan och lära mig så mycket som möjligt för att sedan kunna ”konsulta” med min egen firma.

Det är ganska intressant att läsa om vad man önskar och tror om sin egen framtid när man faktiskt befinner sig i den där framtiden. Mina svar var ju inte precis utförliga, rätt generella, men jag kan ändå förstå varför. Jag var väldigt öppen för vad utbildningen skulle ge mig samtidigt som jag visste vad jag gärna ville lära mig. Under utbildningen har jag blivit på det klara med vad jag tycker är roligt och vad jag tycker är mindre roligt, och jag är överraskad över vilka områden jag faktiskt tyckte var roligare och mer intressanta än vad jag hade föreställt mig.

Nu, 1,5 år senare är man här, 3 veckor ifrån examensdatumet, alla 10 kurser genomförda med goda resultat, med mycket ny kunskap och lärdomar och ett nytt jobb!

När jag den 5 januari säger hejdå till mina fantastiska kollegor på min praktikplats Presskontakterna börjar ett nytt kapitel. Jag blir ”Digital Content Coordinator” på Oriflame! Det ska bli jättekul och spännande. Jag är väldigt glad över att få jobba på ett företag där produkterna företaget arbetar med är i ett segment jag själv har stort intresse i, skönhet! Rollen är ny och jag har möjlighet att vara med och utforma hur den ska se ut. Mina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att planera och skapa innehåll till Oriflames instagramkonto, facebooksida samt youtubekanal samt producera nyhetsbrev. Precis det som jag har utbildat mig till! Det ska bli så kul att få ”testa sina vingar” i en roll som man suttit och läst och lärt sig om dem senaste 1,5 åren.

Har haft så kul under utbildningen och träffat fantastiska vänner för livet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s